Zvučnici Za Računar - Vodič za kupovinu | Infograf Goti

Zvučnici Za Računar - Vodič za kupovinu

Zvučnici Za Računar - Vodič za kupovinu

Zvučnici za PC su neophodan dodatak bez obzira da li računar želite da koristite u svrhu zabave u slobodno vreme i/ili u svrhu edukacije ili na poslu.

Loši zvučnici zaista mogu pokvariti utisak čak i o veoma dobroj i naprednoj verziji desktop računara i zato želimo da vam pomognemo da izbegnete greške pri kupovini.

Izdvojili smo za vas najvažnije smernice koje treba da imate na umu pre nego što donesete konaču odluku i ponesete nove zvučnike u svoj dom.

Način povezivanja zvučnika za računar

Kako želite da povežete svoj PC sa zvučnicima? 

Ovo je jedno od prvih pitanja kojim treba da se pozabavite kada birate nove zvučnike za računar.

Ako mislite da će vam kablovi smetati iz praktičnih, estetskih ili bilo kojih drugih razloga, jako je dobra stvar to što danas postoje i druge opcije.

Pojačala i zvučnici zauzimaju važno mesto u našem asortimanu. Infograf Goti je sasvim sigurno mesto gde možete naći pravi model za vaše potrebe.

Žičani zvučnici

Ako govorimo o kvalitetu zvuka, najbolji zvučnici za kompjuter su definitivno oni sa žicom. Zahvaljujući takvom načinu povezivanja možete uvek biti sigurni da je veza između ova dva uređaja stabilna i neometana. 

Dakle, sa žičanim zvučnicima dobijate kvalitet, ali dobijate i zadatak da pronađete idealno mesto za zvučnike u odnosu na dužinu kabla. 

Osim toga, ako ne volite da gledate žice svuda oko računara, treba da pronađete idealan način da ih sakrijete ili zaštitite.

Ove “muke” nisu nerešive, jer postoji mnogo načina da se pojačala i zvučnici uklope u radni prostor ili dom.

Bežični zvučnici

Ukoliko vam trebaju zvučnici za računar koji će biti mobilni, koje ćete moći da premeštate gde vam odgovara bez razmišljanja o dužini kabla i sličnom, odlučite se za Bluetooth ili WiFi zvučnike.

Zahvaljujući ovim tehnologijama moguće je postići vezu između dva uređaja bežično i lako.

Bluetooth i WiFi zvučnici su danas mnogo pouzdaniji i odašilju kvalitetniji zvuk nego pre nekoliko godina i razvoj se ne zaustavlja. 

Moguće je da će jednog dana razlika u kvalitetu zvuka biti u potpunosti izbrisana između bežičnih i žičanih modela.

WiFi zvučnicima ćemo dati blagu prednost što se tiče mobilnosti, jer će oni imati veći opseg, pa ćete moći lako da se povežete i sa računarom koji je u drugoj prostoriji.

Ono o čemu ovde treba da vodite računa jeste punjenje uređaja, kako biste mogli da ga koristite kada vam treba.

Snaga zvučnika

Snaga zvučnika obično se kreće od 2 do 200W, s tim što možete pronaći i određeni broj modela sa snagom iznad 200W.

Kod nas na sajtu možete pretraživati odmah po kriterijumu snage i na taj način u startu suziti izbor na najidealnije za vas.

Za najbolje zvučne performanse svakako da treba da tražite među jačima, ali ako živite u prostoru u kom ne možete ni koristiti maksimalno performanse zvučnika ili nemate prevelike zahteve, bićete zadovoljni i nekim iz slabijih kategorija.

Zvučni sistemi

Pre izbora zvučnog sistema odnosno seta zvučnika, takođe treba da znate šta znače oznake koje se nalaze iza marke proizvoda. 

Prva cifra predstavlja količinu odnosno broj zvučnika u paketu koji su zaduženi za srednje i visoke tonove, a iza tačke se nalazi druga cifra i ona predstavlja količinu, tačnije broj zvučnika (sabvufera) za reprodukciju niskih tonova ili basa.

  • 2.0 zvučnici

Ova oznaka znači da u sistemu možete očekivati dva zvučnika koja se spajaju za stereo izlaz. 2.0 sistemi su odlični zvučnici za PC.

  • 2.1 zvučnici

2.1 set podrazumeva dva zvučnika koja imaju u sebi ugrađeno pojačalo i jedan dodatni zvučnik, tačnije sabvufer, čija je funkcija naglašavanje basa. 

  • 5.0 zvučnici

5.0 sistem je deo već ozbiljnije priče. Najčešće sadrži dva rek zvučnika, dva samostojeća zvučnika i jedan srednji zvučnik. Postoje i kompaktnije verzije koje su više prilagođene manjim prostorima. Ukoliko želite surround efekat, tražite model za sebe u ovoj kategoriji.

  • 5.1 zvučnici

5.1 sistem ima dodatni sabvufer zbog čega je korisnički doživljaj još bolji.

Ako želite ugođaj kakav imate u bioskopu kod kuće, istražite ponudu u okviru 5.1 sistema.

  • 7.1 zvučnici

Na samom kraju u elitne sisteme spadaju oni koji kraj svog imena imaju 7.1. Surround efekat je ovde na najvišem nivou i ne postoji zvuk koji vam može promaći ako koristite ovakve zvučnike.

Pasivni ili aktivni zvučnici za računar

Kada birate zvučnike za vaš lični PC aktivni zvučnici će biti povoljniji i logičniji izbor. Ova vrsta zvučnika ima ugrađeno pojačalo, dok pasivni zvučnici njega nemaju, nego je pojačalo izdvojeno.

Pasivni zvučnici su više za one sa većim zahtevima od zvučnika, ali i za one koji imaju prostora da smeste sve delove zvučnog sistema kod koga je pojačalo izdvojeno kao poseban uređaj.

Najbolji zvučnici za kompjuter - Na šta još obratiti pažnju?

Način i mesto korišćenja

Zvučnici za računar koji će se nalaziti na primer u nekoj kancelariji i koristiti za potrebe sastanaka i sličnog ne moraju ispunjavati previše zahteva. Biće važno da je zvuk jasan i da može biti dovoljno glasan za prostoriju u kojoj se nalazi.

Ukoliko kupujete zvučnike a znate da ćete ih koristiti za gledanje filmova i slušanje muzike pretpostavljamo da ćete želeti bolji ugođaj, pa pretražujte u sledećim kategorijama zvučnih sistema: 2.1, 5.0, 5.1, 7.1.

Takođe smo naveli da treba imati na umu i prostor. 

Ako živite u malom prostoru, veliki zvučni sistemi možda neće biti najbolji izbor, zauzimaće previše mesta, a i nećete moći da iskoristite maksimalno sve benefite posedovanja jednog takvog sistema.

Za manje prostore tražite sisteme koje su skromnijih dimenzija.

Ako zvučnike kupujete za veće prostorije sa visokim plafonima, onda izbor može da padne na neke gabaritnije sisteme.

Napajanje i punjenje

Pomenuta je već razlika između pojačala i zvučnika koji imaju žicu i bežičnih. 

Žičani imaju sigurnu vezu, ali i ograničenja vezana za položaj u kom mogu biti u odnosu na kompjuter.

Iako se bežični modeli povezuju sa računarom putem Bluetooth-a ili WiFi-ja, ipak treba imati na umu da je njih neophodno puniti, pa nisu u potpunosti nezavisni uređaji. Obično se moderni modeli pune veoma brzo, tako što se povežu USB kablom s računarom ili preko adaptera sa izvorom energije.

Budžet

Budžet navodimo na samom kraju, ali je zapravo jedna od prvih stavki koju kupci svakako imaju na umu kada se upuštaju u potragu za bilo kojim proizvodom.

Zvučnici su nešto što se definitivno ne kupuje često pa i ne treba da odluku donosite na brzinu. Pogledajte više modela, pročitajte recenzije, ukoliko imate priliku isprobajte zvuk u samoj prodavnici. To je nešto što treba godinama da vas služi.

Imajte na umu karakteristike proizvoda koje su vam bitne i pokušajte da pronađete model koji ispunjava najveći broj vaših zahteva u okviru cene koju ste spremni da platite.

Ukoliko imate bilo kakva dodatna pitanja i potrebni su vam saveti iskusnih trgovaca ne oklevajte da nas kontaktirate. Posetite nas ili nam pišite. 

Pronaći ćemo zvučnike koji će se savršeno odgovarati vašem računaru.

Registrujte se

Zato što zajedno možemo sve!

Još tekstova..

Da li ste znali?

Da li ste znali da, prema istraživanju Republičkog zavoda za statistiku, u Republici Srbiji čak 100% preduzeća koristi internet u...

Konfiguracija Računara: Kako odabrati pravu?

Kupovina računara je postala pravi izazov! Broj proizvođača i to onih kojima možete verovati nije mali, kao što ni njihova...

Kako odabrati monitor za kompjuter po Vašoj meri?

Kupovina delova za kompjuter iz godine u godinu postaje sve komplikovaniji zadatak zbog zaista širokog izbora proizvoda. U tom...

Grafičke Kartice: Odličan izbor GPU za rudarenje

Rudarenje kriptovaluta je i dalje popularno i isplativo, ako se tome pristupi promišljeno i proračunato! Dakle, u majnovanje ne...

Poštovani posetioci, cene na našem sajtu iskazane su u dinarima. Porez je uračunat u cenu. S obzirom na to da je u pitanju internet prodaja i da se ponuda na sajtu ne ažurira u realnom vremenu, potrebno nam je vreme da proverimo dostupnost naručene robe. Komercijalista će kontaktirati s Vama posle izvršene porudžbine, nakon čega se vrše uplata i realizacija. Trudimo se da prikazani sadržaj bude proveren, da artikli imaju tačne nazive i detaljne specifikacije, a sve u cilju Vaše lakše kupovine. Ne garantujemo za potpunu tačnost sadržaja, te Vas pozivamo da nas pozovete ukoliko postoji bilo kakva dilema u vezi sa procesom kupovine.

INFOGRAF-GOTI DOO NOVI SAD © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.