Grafičke Kartice: Odličan izbor GPU za rudarenje

Grafičke Kartice: Odličan izbor GPU za rudarenje

Grafičke Kartice: Odličan izbor GPU za rudarenje

Rudarenje kriptovaluta je i dalje popularno i isplativo, ako se tome pristupi promišljeno i proračunato!

Dakle, u majnovanje ne treba da se upuštate impulsivno, nego tek kada proučite dobro šta je najbolja i najisplativija opcija za vas. 

Pod tim podrazumevamo da treba da odlučite koju sumu biste uložili, koju kriptovalutu ćete rudariti, odnosno od koje možete imati najbolji profit i naravno na koji način ćete to raditi. 

Grafička kartica može biti opcija koja će baš vama obezbediti najbolje rezultate!

Koji načini rudarenja postoje?

Danas je majnovanje moguće na više načina:

  • ASIC majnovanje - ASIC oprema je baš specijalizovana za ove svrhe, skupa je, ali i isplativa zbog velike snage (hashrate) koju ima.
  • Grafičke kartice za rudarenje - grafička kartica može da se koristi za ovu svrhu i povoljnije je rešenje nego prva opcija, pa je zato i veoma rasprostranjena! Rudarenje Ethereuma je moguće na ovaj način, kao i drugih popularnih kriptovaluta.
  • Majnovanje putem procesora - ovaj način je danas u stagnaciji, ali postoje kriptovalute čije je rudarenje na ovaj način moguće (AEON, Safex Cash, Zcash…).
  • Cloud rudarenje - ovaj način majnovanja podrazumeva da platite nekoj firmi da to radi za vas, a vi ne morate da kupujete opremu, niti da brinete o svom računu za struju.

GPU rudarenje

Grafičke kartice za majnovanje su pravi izbor, posebno ako tek počinjete i nemate da uložite baš mnogo sredstava.

Ovoj način je:

  • jeftin
  • efikasan
  • lak

Dakle, ispunjava važne zahteve.

Čak i kompanije koje nude usluge rudarenja koriste najčešće ovaj način baš zbog ovih karakteristika. Ako poželite i vidite da vam se isplati, možete i sami povezati nekoliko grafičkih kartica i napraviti rig i na taj način raditi.

Grafičke kartice za rudarenje - kako izabrati pravu?

Zena dobija savete od prodavca racunara u PC radnji

Na samom početku, pre nego što počnete da birate grafičke kartice za majnovanje, proverite da li kriptovaluta koju želite da kopate se zaista može kopati na taj način! Imajte na umu da se ne mogu sve valute rudariti na baš sve načine. 

Ako je taj prvi uslov zadovoljen sledeće stvari na koje treba da obratite pažnju su:

  • CENA 

Odredite budžet za kupovinu, a potom se potrudite da grafička kartica koju u okviru budžeta možete da nađete bude najbolja moguća.

Setite se da su sada cene nešto više nego na primer pre dve godine i da je ponekad teško doći do onoga što želite, premda je kupovina porasla značajno u toku 2021. godine. 

Različiti proizvođači se na različite načine dovijaju i trude da obezbede količine potrebne za kupce, neki čak ističu koje kartice nisu za majnovanje, koje su na primer više za gejmere i obrnuto.

  • UTROŠAK ELEKTRIČNE ENERGIJE 

Posebno ako tek počinjete, ovo treba da vam bude važna stavka pri odabiru grafičke kartice za rudarenje. 

Sigurno ne želite da vam račun za struju bude veći od onoga što zaradite rudarenjem i zato kada kupujete birajte kartice sa manjom potrošnjom električne energije. 

Postoji čak i način da izračunate da li vam se isplati rudarenje! Jednostavno pronađite na internetu kalkulator isplativosti rudarenja kriptovaluta, unesite sve podatke koje vam traže (kriptovalutu, opremu, cenu struje itd.) i proverite da li vaš plan može funkcionisati.

  • HASHRATE

Hashrate se odnosi na osobine opreme koje koristimo za rudarenje i predstavlja broj rešenja u sekundi. Hash je rešenje u Ethereum mreži, a performansi u majnovanju se izražavaju na sledeći način: h/s odnosno hashes per second (hashes u sekundi). 

Pre kupovine grafičke kartice za rudarenje treba da proverite hashrate i isplativost grafičke kartice. 

Na sajtovima među kojima je i Kryptex imate veoma detaljne tabele koje prikazuju važne karakteristike grafičkih kartica, među kojima je i potencijalna zarada na određenim digitalnim valutama.

GPU rudarenje je s razlogom i dalje tako popularno i ako mu pristupite pripremljeni rezultati neće izostati. U odabiru prave opreme nećete pogrešiti ako se obratite nama! Mi imamo kartice za svačiji budžet! Posetite nas ili istražite našu ponudu u našoj online prodavnici. 

Registrujte se

Zato što zajedno možemo sve!

Još tekstova..

Da li ste znali?

Da li ste znali da, prema istraživanju Republičkog zavoda za statistiku, u Republici Srbiji čak 100% preduzeća koristi internet u...

Konfiguracija Računara: Kako odabrati pravu?

Kupovina računara je postala pravi izazov! Broj proizvođača i to onih kojima možete verovati nije mali, kao što ni njihova...

Kako odabrati monitor za kompjuter po Vašoj meri?

Kupovina delova za kompjuter iz godine u godinu postaje sve komplikovaniji zadatak zbog zaista širokog izbora proizvoda. U tom...

5 razloga zašto da kupite Smart TV

Ovo je doba pametnih uređaja, pametnih telefona, rasvete, kućnih aparata i naravno televizora! Smart televizori su sada sve...

Poštovani posetioci, cene na našem sajtu iskazane su u dinarima. Porez je uračunat u cenu. S obzirom na to da je u pitanju internet prodaja i da se ponuda na sajtu ne ažurira u realnom vremenu, potrebno nam je vreme da proverimo dostupnost naručene robe. Komercijalista će kontaktirati s Vama posle izvršene porudžbine, nakon čega se vrše uplata i realizacija. Trudimo se da prikazani sadržaj bude proveren, da artikli imaju tačne nazive i detaljne specifikacije, a sve u cilju Vaše lakše kupovine. Ne garantujemo za potpunu tačnost sadržaja, te Vas pozivamo da nas pozovete ukoliko postoji bilo kakva dilema u vezi sa procesom kupovine.

INFOGRAF-GOTI DOO NOVI SAD © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.