Zašto je robot usisivač pravi izbor za tebe?

Zašto je robot usisivač pravi izbor za tebe?

Zašto je robot usisivač pravi izbor za tebe?

Ne moramo posebno da naglašavamo koliko je važno da higijena u kući uvek bude na dobrom nivou. Sređena i čista kuća utiču pozitivno i na vaše psihičko i fizičko zdravlje, ali se ponekad održavanje takvog stanja u domu čini kao nemoguća misija.

Bez obrzira da li spadate u grupu ljudi obuzetih poslovnim obavezama koji samo prespavaju u svom stanu ili ste po ceo dan tu sa svojom porodicom ili kućnim ljubimcima, prašinu to ne sprečava da se gomila i zagušuje prostor i vazduh.

Usisivači su naši najbolji saveznici i oni zaista mogu da odrade dobar posao kada je čišćenje u pitanju, ali nije uvek lako pronaći dovoljno vremena za usisavanje.

Kako vreme zaista predstavlja najveći problem, dobro je znati da danas na tržištu postoji uređaj za usisavanje kom nije potrebno naše prisustvo, naše vreme, niti naša pomoć da bi uradio ovaj važan posao.

Robot usisivač može održavati vaše podove čistim umesto vas!

Ako vas zanima kako radi robot usisivač i da li je pravi izbor za vas, obratite pažnju na ovaj tekst.

Šta je robot usisivač?

Ovo sigurno nije prvi put da ste čuli za usisivač robot, s obzirom da je već neko vreme pristutan na našem tržištu. Ipak ono što je danas svakako drugačije nego pre nekoliko godina, jesu njegove performanse i cena.

Danas sve češće nailazimo na veoma pristupačne modele prilično impresivnih karakteristika.

Robot usisivač je najčešće eliptičnog ili okruglog oblika i vizuelno je diskretniji nego klasični usisivači. Veoma lako ćete pronaći kutak u kući gde ćete ga čuvati.

Zahvaljujući ugrađenim senzorima, on sam pronalazi najbolji način da usisa čitavu podnu površinu u vašoj kući ili stanu.

Svim robot usisivačima je izuzetno lako upravljati jer imaju jednostavne kontrolne table na sebi. Neke naprednije verzije imaju WiFi pa ih pomoću aplikacije možete uključiti čak i kad niste kod kuće.

Za razliku od klasičnih usisivača, osim što usisavaju prašinu i mrve, oni imaju i filtere koji dodatno pročišćavaju vazduh od alergenih jedinjenja. Najbolji robot usisivač je onaj koji ima hepa filter.

Još jedna prednost ovog uređaja je to što nema nikakve kablove, pa će vam minimalno smetati dok radi svoj posao. 

Kada je čišćenje gotovo ili mu je baterija blizu pražnjenja, on će se jednostavno vratiti na svoju bazu za punjenje.

Koje vrste robot usisivača postoje?

U zavisnosti od toga u kakvom stanu živite, odnosno da li ste podove prekrili tepisima ili imate samo laminat, parket ili pločite, treba da odaberete najbolji robot usisivač za sebe.

Postoji više vrsta usisivača robota:

  • Mokri robot usisivač 

Za poslovne prostore i stanove gde preovlađuju pločice, laminat ili parket treba da vas zanimaju usisivači koji imaju svoje rezervoare tečnosti i krpe. Kada koristite ovaj uređaj možete biti sigurni da nećete morati sami da uzimate džoger u ruke i brišete prašinu sa vaših podova.

  • Suvi robot usisivač

Za usisavanje tepiha vam je neophodan suvi robot usisivač, jer je kod ovih verzija moć usisavanja mnogo veća i prilagođena prostorima gde ima dosta tepiha.

Najveći broj kupaca traga baš za ovakvim modelom, jer ga je moguće koristiti na svim površinama, pa možemo reći da je univerzalan.

On će detektovati i pokupiti prašinu, mrve, dlake od kućnih ljubimaca za tren oka, bez obzira da li se one nalaze na tepihu, parketu ili pločicama. 

Od njega ne možete očekivati brisanje podova, ali veoma efikasno usisavanje, svakako da!

  • Kombinovani robot usisivač (robot usisivač za suvo i mokro čišćenje)

Ukoliko od usisivača robota želite apsolutno sve: i čišćenje i brisanje, onda vam je neophodan kombinovani uređaj. 

2u1 robot usisivači imaju i veliku usisnu moć, ali i mesto za tečnost i krpe, koje ćete zakačiti kada vam je potrebno glancanje poda, a kad želite samo usisavanje, tada ih morate odložiti da ne smetaju.

Zašto je robot usisivač pravi izbor za tebe?

1. Ušteda vremena

Čak i ako volite proces čišćenja kuće prosto je nemoguće uvek pronaći dovoljno vremena da sve uradite za jedan dan ili dovoljno puta u toku nedelje. Usisivač robot vam može pomoći da na bolji način rasporedite vreme koje imate, pa umesto usisavanja, možete na primer čitati knjigu, gledati film, slušati muziku ili ako baš želite, raditi neku drugu aktivnost vezanu za sređivanje doma.

Ukoliko vas interesuju i drugi načini na koje možete unaprediti svoj dom, Infograf Goti ima sigurno nešto za vas.

2. Čist dom svaki dan

Većina usisivača danas ima opciju podešavanja tačnih dana kada treba da se aktiviraju. Na taj način možete biti sigurni da će sve površine dostupne za usisavanje biti zaista čiste cele nedelje.

Ovo ne možete garantovati čak ni kada ste svaki dan kod kuće, jer je usisavanje samo jedna aktivnost među mnogima koje vas čekaju u toku dana, a usisivaču robotu je prioritetna.

3. Eliminisanje večlike količine alergena iz prostora

Ukoliko ste osetljivi ili imate decu, ulaganje u usisivač sa hepa filterom je prilično pametna investicija. Na taj način ćete vazduh u svom domu učiniti još čistijim i boljim za život.

4. Efikasnije uklanjanje dlaka kućnih ljubimaca

Vlasnici kućnih ljubimaca će konačno moći da odahnu, jer su ovi uređaji zaista veoma efikasni kada govorimo o usisavanju dlaka koje iza sebe ostavljaju kućni ljubimci. Podesite svoj usisivač da radi više puta u toku nedelje i zaboravite na pronalaženje dlaka gde god da bacite pogled.

Važne karakteristike robot usisivača

Pre nego što donesete konačnu odluku i kupite jedan ovakav uređaj uvek obratite pažnju na sledeće karakteristike: 

  • Oblik i dimenzije

Već smo pomenuli da su robot usisivači mahom okrugli, ali postoje i četvrtasti, a na vama je da odlučite koji oblik vam više odgovara shodno prostoru za koji ga kupujete.

Takođe treba da imate na umu i činjenicu na koje prepreke će uređaj nailaziti na svom putu, pa ako želite da se pobrine za prašinu ispod nameštaja proverite da li je njegova visina odgovarajuća i da li može da se provuče na primer ispod kreveta.

Oblik, dimenzije i celokupan izgled vam mogu biti važni i ukoliko ne planirate da ga odlažete na neko skrovito mesto. Moderan i diskretan dizajn ovih uređaja, kao i mogućnost izbora boje učiniće da se savršeno uklopi u vaš moderan dom, pa ne morate da ga sakrivate i sklanjate kao klasične usisivače.

  • Buka

Ovi saveremeni uređaji su prilično tihi, posebno u odnosu na klasične modele. Najtiši imaju nivo buke oko 60dB, a nešto bučniji oko 70dB.

Praktično možete odmarati i odspavati dok usisivač radi ono što je do pre neki dan bio vaš posao.

  • Snaga

Ako već unapred znate da ćete ga koristiti često i na većoj i zahtevnijoj površini, uzmite i snažniji model. Veća snaga podrazumeva i veću potrošnju energije, ali su generalno i pored toga ovo isplativi uređaji.

  • Baterija

Pošto verujemo da vam je vek uređaja važan, ne treba da zanemarite ni vrstu baterije koju uključuje. Najbolji robot usisivači imaju litijum-jonske baterije koje ostaju dobre i pouzdane i posle više godina korišćenja. 

Što se tiče samog kapaciteta ovih baterija, na tržištu možete naići na one raspona od 1000 do 5000 mAh.

  • Kapacitet prostora za otpad

Kako su uređaji generalno veoma mali, mali je i prostor za otpad, pa najčešće u litrima iznosi od 0.3 do 0.8. To znači da ćete morati posle svakog usisavanja da praznite posudu za otpad, ali ako uzmemo u obzir da je neko drugi uradio najveći deo posla, ovo i ne treba da vam bude veliki problem.

Sigurno se pitate da li ste kupovinom ovog uređaja zauvek rekli zbogom klasičnom načinu usisavanja. Odgovor na ovo pitanje će zavisiti od više činilaca. Robot usisivač je efikasan na podovima, ali ako imate neke delove u stanu do kojih ne može da dopre, onda ćete taj deo morati da rešite sami. Osim toga, robot usisivač još uvek ne može sam da usisa paučinu sa zidova, plafona, iza radijatora, pa kod nekih detaljnijih sređivanja kuće će vaša aktivnost i dalje biti presudna. Ipak, to ne znači da se za nekoliko godina stvari neće promeniti.

Za sad možemo garantovati da će robot usisivač značajno unaprediti nivo čistoće u vašoj kući, kao i to da ćete vi biti osetno odmorniji. Proverite da li smo u pravu.

Registrujte se

Zato što zajedno možemo sve!

Još tekstova..

Da li ste znali?

Da li ste znali da, prema istraživanju Republičkog zavoda za statistiku, u Republici Srbiji čak 100% preduzeća koristi internet u...

Konfiguracija Računara: Kako odabrati pravu?

Kupovina računara je postala pravi izazov! Broj proizvođača i to onih kojima možete verovati nije mali, kao što ni njihova...

Kako odabrati monitor za kompjuter po Vašoj meri?

Kupovina delova za kompjuter iz godine u godinu postaje sve komplikovaniji zadatak zbog zaista širokog izbora proizvoda. U tom...

Grafičke Kartice: Odličan izbor GPU za rudarenje

Rudarenje kriptovaluta je i dalje popularno i isplativo, ako se tome pristupi promišljeno i proračunato! Dakle, u majnovanje ne...

Poštovani posetioci, cene na našem sajtu iskazane su u dinarima. Porez je uračunat u cenu. S obzirom na to da je u pitanju internet prodaja i da se ponuda na sajtu ne ažurira u realnom vremenu, potrebno nam je vreme da proverimo dostupnost naručene robe. Komercijalista će kontaktirati s Vama posle izvršene porudžbine, nakon čega se vrše uplata i realizacija. Trudimo se da prikazani sadržaj bude proveren, da artikli imaju tačne nazive i detaljne specifikacije, a sve u cilju Vaše lakše kupovine. Ne garantujemo za potpunu tačnost sadržaja, te Vas pozivamo da nas pozovete ukoliko postoji bilo kakva dilema u vezi sa procesom kupovine.

INFOGRAF-GOTI DOO NOVI SAD © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.