Vodič za odabir najboljeg televizora u 2022.

Vodič za odabir najboljeg televizora u 2022.

Vodič za odabir najboljeg televizora u 2022.

Ne zauzima bez razloga televizor centralno mesto u svakoj prostoriji. Iako tehnologija napreduje ogromnom brzinom i danas imamo mnogo uređaja na kojima možemo pratiti različite sadržaje, televizori još nisu izašli iz mode.

Razlog za to se krije u tome što su proizvođači dali sve od sebe da ovi uređaji takođe prate sve nove trendove, pa televizori već dugo ne služe samo za gledanje klasičnih TV stanica.

Televizor današnjice i televizor sutrašnjice je mnogo više od toga i zato ako se pripremate da kupite novi, trebalo bi da obratite pažnju na neke činjenice kako biste shvatili koji su najbolji televizori za vaše potrebe i kako biste unutar tog kruga izabrali pravi za vas.

Ako želite da vas proizvod služi dobro i dugo, kupovina televizora ne treba da bude ishitrena, nego dobro isplanirana investicija.

Koji TV kupiti - SmartTV ili klasični?

  1. godine kada kupujete televizor ova nedoumica ne treba da postoji. 

SmartTV je sada standard i više nije teže priuštiv kao pre nekoliko godina, pa smo sigurni da ćete moći da nađete neki za budžet koji ste odredili.

Danas vam operateri nude mnoge opcije koje ne možete koristiti ako nemate SmartTV, a osim ponude domaćih operatera Smart televizori podržavaju i druge opcije i striminge koji vam mogu biti interesantni.

Prošlo je vreme gledanja nekoliko kanala i ograničenja programskim šemama, uz pametne televizore imate pristup sadržajima o kojima ste nekada mogli samo da sanjate i ako već niste korisnik pametnog televizora, sada je pravo vreme da to postanete!

Pogledajte pažljivo šta se nudi na tržištu, pratite popuste i novac koji ste odredili za kupovinu televizora uložite u pametni tv. 

Naravno, ako iz nekih razloga smatrate da vam pogodnosti pametnih televizora nisu potrebne, onda se koncentrišite na to da nađete klasični po vašem ukusu.

Na šta obratiti pažnju pri kupovini televizora?

In the Electronics Store Professional Consultant Shows Latest TV's to a Young Man

Uvek savetujemo istraživanje i čitanje članaka koji mogu biti od pomoći pre nego što odete u prodavnicu ili pre nego što naručite online bilo koji proizvod.

Televizor ne kupujete svaki dan i obično se dosta toga promeni u tom periodu između dve kupovine i zato možete ostati prilično šokirani i zbunjeni kada prodavac krene da vam priča o performansama uređaja.

Kako biste predupredili zbunjenost i kako biste posle kupovine još dugo bili zadovoljni, treba bar okvirno da imate ideju o tome šta vi u stvari želite.

Obratite pažnju na sledeće stavke pre nego što odlučite koji tv kupiti.

Svrha korišćenja TV-a

Od definisanja toga zbog čega kupujete TV zavisi odabir svih stavki koje će biti navedene posle. 

Najskuplji TV nije i najbolji za svakoga, to imajte na umu.

Ako vam ovaj uređaj treba samo za gledanje standardnih kanala iz ponude operatera, onda nema potrebe da on bude skup i previše savremen, ali ako želite bolji ugođaj i više opcija, nebo je granica što se tiče izbora i mogućnosti koje možete dobiti uz novi TV!

Za igranje igrica, striminge i gledanje filmova preporučujemo da pažljivije birate, jer vam u tim situacijama ipak nije svejedno kakav je kvalitet slike, kakav je kontrast, brzina i slično.

Dijagonale televizora

Odabir prave veličine TV-a je zaista bitna i možemo reći početna stavka u vašoj potrazi. 

Kada birate dijagonalu televizora imajte na umu u kojoj prostoriji i gde tačno će biti ovaj uređaj, jer ne želite previše veliki TV, ali ni premali i nepregledan. 

Za spavaće sobe preporučujemo one manjih dimenzija (do 43”), a za dnevne većih, na primer od 55” pa nadalje, u zavisnosti od dimenzija sobe.

Uglavnom je potrebno pratiti pravilo da uređaj bude udaljen od dela za sedenje bar onoliko koliko iznosi dijagonala, a idelano duplo više od dijagonale.

U našoj ponudi imate televizore od 24” do 86”, pa smo pokrili sve dimenzije koje vas mogu zanimati.

Naš savet vam je da kupite najveći TV koji se uklapa u vaš prostor i budžet. Nećete se pokajati.

Rezolucije televizora

Full HD televizori su dugo bili najzastupljeniji i najtraženiji, pa i najbolji ulov za uložen novac.

Sada se situacija polako menja u korist 4K rezolucije. Još uvek televizori sa 4K spadaju u skuplje, ali će se to verovatno promeniti u veoma bliskoj budućnosti.

Sve više sadržaja biva prilagođeno ovoj rezoluciji, što je takođe znak da će 4K sutra biti ono što je FHD danas.

Ukoliko vam budžet dozvoljava savetujemo da se pre odlučite za 4K. 

Kada isprobate novi TV, odmah ćete videti razliku.

Tehnologija prikaza

U odnosu na tehnologiju prikaza danas možete da birate u suštini između ovih opcija:

  • LCD televizori sa LED - ova opcija je danas standard. Spektar boja i kontrast su na zavidnom nivou, pa možete biti sigurni da ćete biti zadovoljniji nego sa zastarelim LCD televizorima sa CCFL osvetljenjem.
  • OLED - slika sa ovom tehnologijom je još bolja, ali je i cena tih uređaja znatno veća.
  • QLED - razlike između QLED tehnologije i LCD televizora sa LED-om nije velika. Ovde su boje malo življe i lepše, a cena je veća.

Priključci

Ne zanemarujte količinu i vrstu priključaka koje imate na TV-u. Ako želite da uključite Sony, laptop, kućni bioskop ili bilo šta drugo morate imati i načina da to uradite.

Ako TV ima HDMI priključak i još ako ima više komada, super!

Takođe preporučujemo da obratite pažnju i na generaciju HDMI priključka. Bolje je da uređaj ima HDMI 2.0 jer njega zahtevaju savremeni uređaji.

Montaža TV-a

Young Couple Carrying Flat Television Screen In Their Modern House

Zahvaljujući oblicima savremenih televizora, oni su postali savršeni za kačenje na zid!

To ne znači da i ti moraš to uraditi, ali ako ne želiš da ti bude na postolju na tv komodi, uz TV kupi i odgovarajući nosač, kako bi mogao da ga fiksiraš za zid.

Proizvođač

Ako već gajite simpatije prema nekom proizvođaču i već ste bili zadovoljni kupac nečijih proizvoda, nećemo vas pošto-poto nagovarati da izlazite iz zone komfora. 

Veliki broj ljudi se vraća kompanijama koje su ispunile očekivanja prilikom nekih prethodnih kupovina i to je u redu.

Ukoliko ste otvoreniji za razmatranje, reći ćemo vam da TV ne mora uvek biti poznate marke da bi bio dobar, te da možete biti veoma zadovoljni i nešto povoljnijim televizorima manjih ili novijih proizvođača.

Kod nas na lageru vas čekaju uređaji SAMSUNG, LG, HISENSE, FOX, TESLA i mnogi drugi.

Istražite ponudu na sajtu ili posetite našu prodavnicu.

Budžet kojim raspolažete

Iako ovu stavku navodimo poslednju ona nije najmanje važna. 

Kada ste istražili ponudu i videli u kom rasponu se kreću cene novih televizora, formirajte svoj budžet i unutar njega gledajte da nađete odgovarajući koji će imati što više od stavki koje ste markirali kao važne.

Ako ne možete da dobijete baš sve što želite za novac koji imate, onda se potrudite da dobijete najviše što možete.

Kada pretražujete našu ponudu označite u sekciji filteri koja je maksimalna cifra koju ste spremni da izdvojite i pogledajte koje su vam opcije dostupne.

Kupovina televizora ne mora biti stresna kada znate šta želite, a čak i ako još ne znate, dođite kod nas ili nas kontaktirajte preko sajta, rešićemo vaše nedoumice.

Pomoći ćemo vam još konkretnijim savetima da izaberete najbolji televizor za vas!

Registrujte se

Zato što zajedno možemo sve!

Još tekstova..

Da li ste znali?

Da li ste znali da, prema istraživanju Republičkog zavoda za statistiku, u Republici Srbiji čak 100% preduzeća koristi internet u...

Konfiguracija Računara: Kako odabrati pravu?

Kupovina računara je postala pravi izazov! Broj proizvođača i to onih kojima možete verovati nije mali, kao što ni njihova...

Kako odabrati monitor za kompjuter po Vašoj meri?

Kupovina delova za kompjuter iz godine u godinu postaje sve komplikovaniji zadatak zbog zaista širokog izbora proizvoda. U tom...

Grafičke Kartice: Odličan izbor GPU za rudarenje

Rudarenje kriptovaluta je i dalje popularno i isplativo, ako se tome pristupi promišljeno i proračunato! Dakle, u majnovanje ne...

Poštovani posetioci, cene na našem sajtu iskazane su u dinarima. Porez je uračunat u cenu. S obzirom na to da je u pitanju internet prodaja i da se ponuda na sajtu ne ažurira u realnom vremenu, potrebno nam je vreme da proverimo dostupnost naručene robe. Komercijalista će kontaktirati s Vama posle izvršene porudžbine, nakon čega se vrše uplata i realizacija. Trudimo se da prikazani sadržaj bude proveren, da artikli imaju tačne nazive i detaljne specifikacije, a sve u cilju Vaše lakše kupovine. Ne garantujemo za potpunu tačnost sadržaja, te Vas pozivamo da nas pozovete ukoliko postoji bilo kakva dilema u vezi sa procesom kupovine.

INFOGRAF-GOTI DOO NOVI SAD © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.