Najbolji mini PC izbor 2022

Najbolji mini PC izbor 2022

Najbolji mini PC izbor 2022

Prodaja računara je poslednjih dvadesetak godina doživela ogromnu ekspanziju, pa je danas na tržištu moguće pronaći izuzetno veliki broj primeraka. 

Zahvaljujući tako bogatoj ponudi, nikad nije bilo lakše izabrati pravi uređaj za sebe.

Pre nego što počnete da birate među poznatim brendovima, prvo se odlučite za tip kompjutera koji najbolje odgovara vašim potrebama.

Desktop računari su možda najduže sa nama, ali zbog svoje glomaznosti i statičnosti nisu uvek najbolji izbor. 

Laptopovi su često bolja opcija ako vam je važna mobilnost uređaja, ali i dalje želite primerak koji ima dobre performanse.

Ipak, tu izbor nije iscrpljen. Mini računari su takođe vredni pažnje.

Ukoliko do sada niste čuli za mini PC, ili jeste ali vam je potrebna pomoć u donošenju konačne odluke, pročitajte ovaj tekst do kraja.

Šta je mini kompjuter?

Mini Kompjuter

Mini računari su male verzije računara, vizuelno mnogo diskretnije od desktop verzije.

Na uređaju veličine novčanika ili manje torbe možete dobiti gotovo sve što vam je neophodno od jednog kompjutera.

U zavisnosti od vaših potreba i budžeta imate naprednije i jače verzije, ali i one koje su dovoljne za neke osnovne potrebe (surfovanje netom, rad u jednostavnijim programima).

Mini PC možete povezati lako i brzo sa bilo kojim monitorom ili smart tv-om. Osim toga, lako ćete ga spakovati i nositi svuda za sobom. 

Posedovanjem ovako lako prenosivog i prilagodljivog kompjutera uvek ćete imati sve potrebne informacije uz sebe.

Karakteristike mini kompjutera na koje treba obratiti pažnju

Kada birate novi mini PC za sebe imajte na umu sledeće stvari:

RAM memorija

RAM memorija značajno utiče na brzinu rada računara. Nemojte od ovih mini verzija očekivati isto što i od nekih naprednijih laptopova ili desktop računara, ali svakako ako želite neometan rad tražite one koji imaju minimalno 8GB. Ako imate ozbiljnije zahteve od ove mini mašine, onda ne pristajte na manje od 64GB.

Sigurni smo da znate da desktop računare možete kupovati deo po deo i sami praviti svoju kombinaciju. Ista situacija je i sa mini verzijama. Ako ste vični ovom zadatku, optimizujte svoj i izvucite maksimum iz ovog tipa uređaja. S druge strane, ako niste stručni i ne biste da rizikujete, obratite pažnju na specifikacije gotovih verzija i izaberite onu koja odgovara vašim potrebama.

Infograf Goti je mesto gde se nalaze najbolji kompjuteri u okviru svih cenovnih rangova, pa smo sigurni da ćete u našoj ponudi pronaći pravi primerak za sebe. 

Memorija

Većina mini računara dolazi sa Hard Diskom ili SSD memorijom. Ukoliko se malo više potrudite možete pronaći i neke sa obe opcije. Za brži rad računara bolji izbor je SSD, a Hard Disk vam nudi mnogo više prostora za skladištenje za manje novca.

Procesor

Iako su ovi kompjuteri relativno nova stvar na tržištu već sada ih možete pronaći sa procesorima različite jačine, pa zbog toga njihova primena u poslovne svrhe i svrhe zabave ubrzano raste. 

Još uvek vam ne bismo preporučili mini PC za rad u zahtevnim programima za obradu fotografija, videa i za igranje ozbiljnijih igrica, ali za sve ostalo - da!

Portovi

Nije retkost da mini kompjuter ima više portova koji će pomoći u povezivanju sa drugim uređajima nego na primer laptop. Dobro ste pročitali. Naravno, pri kupovini proverite tačan broj i vrstu ulaza, ali obećavamo vam da ćete se prijatno iznenaditi.

Operativni sistem

Kao i ostali tipovi računara, najpoznatiji operativni sistemi koji se koriste su Android, Chrome OS, Windows10 i Mac OS X.

Kako izabrati pravi mini kompjuter za sebe?

Imajte na umu svoje potrebe!

Ako vam je potreban računar koji će moći da izvršava više zadataka u kratkom roku, onda gledajte jače mašine. Tada su najbolji kompjuteri za vas oni sa većom memorijom, više RAMa, boljom grafičkom karticom, i tako dalje.

Za neke jednostavnije zadatke, bićete zadovoljni nekom prosečnom verzijom.

Mini računar Lenovo ThinkCentre M75n 

Lenovo računari su već dugo poznati među kupcima kako zbog svojih karakteristika, tako i zbog pristupačne cene.

ThinkCentre M75n mini PC dolazi uz procesor AMD 3050e. Proizvođač s razlogom ističe da je nano samo veličina, a performanse prevazilaze očekivanja.

Ovaj računar je najbolji izbor za vas ako kupijete mini PC za posao. U kratkom roku može da obradi i pošalje velike količine podataka, osim toga moguće ga je povezati sa drugim pametnim uređajima, sa kojih može skupljati i obrađivati podatke.

Otporan je na temperature do 50°C i poseduje ThinkShield zaštitu, zbog koje su vaši podaci na sigurnom.

Istaći ćemo još i da ima 4GB RAM memorije, grafičku karticu AMD Radeon Graphics i pregršt portova: 2xRS232, USB-Type C, DP, GigaLan, WLan+BT.

Mini PC Teclast

Teclast Mini PC

Teclast uređaji još uvek nisu toliko popularni i poznati na ovim prostorima, ali verujemo da će se to veoma brzo promeniti. 

Karakteristike njihovih proizvoda su prilično impresivne, a u našoj ponudi se trenutno nalaze: 

U zavisnosti od modela u njihovom sastavu možete naći Intel ili AMD procesor, a kada govorimo o memoriji, skuplji modeli će imati 16GB RAMa.

Raznolikost portova je i ovde prisutna, pa ćete ih lako povezivati sa svim pametnim uređajima.

GIGABYTE GB-BMCE-5105 BRIX Mini PC

Ukoliko tragate za malom, ali moćnom mašinom ovaj GIGABYTE GB-BMCE-5105 BRIX Mini PC sa 4 jezgra, RAMom od 16GB i kombinacijom SSDa i Hard diska je vredan vaše pažnje.

Kod ovog uređaja takođe možete računati na lako povezivanje sa drugim pametnim uređajima s obzirom da poseduje sve neophodne portove.

Veličina ovog proizvoda će vas takođe privući, jer je izuzetno mali i lagan, pa ga je lako nositi bilo gde, ali i sakriti ako vam se ne uklapa u prostor.

GIGABYTE GB-BRR3H-4300 BRIX Mini PC 

GIGABYTE GB-BRR3H-4300 BRIX Mini PC je napredniji, ozbiljniji i jači od prethodnog primera, ali i cena prati sve ostale tačke, pa je i znatno skuplji.

64GB RAM memorije, AMD® Ryzen™ 3 procesor i AMD® Radeon™ grafika su samo neke od njegovih karakteristika.

Ukoliko vam je neophodan mali, ali jak PC, ovaj izdvajamo kao najpogodniji za vas.

Mini PC Zeus MPI10 i5-10210U 

Mini PC Zeus MPI10 i5-10210U je u cenovnom rangu prethodnog GIGABYTE-ovog mini računara. Poseduje Intel Core i5 procesor, 4 jezgra i kombinaciju Hard Disc i SSD.

Ako malo bolje istražite i pročitate iskustva korisnika, primetićete da je većina prijatno iznenađena performansama ovog malog kompjutera.

Prednosti mini kompjutera

Moramo priznati da su ove mini mašine pokupile naše simpatije, a istaći ćemo vam zbog čega verujemo da su ovo najbolji kompjuteri i za vas:

  • izuzetno su mali, diskretni, uklapaju se u svaki prostor, a moguće ih je i sakriti ako se ne uklapaju u estetiku vašeg enerijera
  • lagani su i lako prenosivi, mnogi su veličine novčanika ili neke manje kutije
  • mozete ih povezati sa skoro svim uređajima sa kojima ima smisla povezivati kompjuter
  • svaka nova generacija je bolja i naprednija i sve dostojnija zamena desktop računarima

Ako vas nismo ubedili do sada da date šansu jednom mini kompjuteru, nadamo se da smo vas bar zainteresovali za dalje istraživanje o njima. Posetite naš web šop i pogledajte našu ponudu. Za određene modele smo vam obezbedili i besplatnu dostavu.

Ukoliko vam je potrebna dodatna pomoć ili konsultacije, tu smo da vam pomognemo.

Registrujte se

Zato što zajedno možemo sve!

Još tekstova..

Da li ste znali?

Da li ste znali da, prema istraživanju Republičkog zavoda za statistiku, u Republici Srbiji čak 100% preduzeća koristi internet u...

Konfiguracija Računara: Kako odabrati pravu?

Kupovina računara je postala pravi izazov! Broj proizvođača i to onih kojima možete verovati nije mali, kao što ni njihova...

Kako odabrati monitor za kompjuter po Vašoj meri?

Kupovina delova za kompjuter iz godine u godinu postaje sve komplikovaniji zadatak zbog zaista širokog izbora proizvoda. U tom...

Grafičke Kartice: Odličan izbor GPU za rudarenje

Rudarenje kriptovaluta je i dalje popularno i isplativo, ako se tome pristupi promišljeno i proračunato! Dakle, u majnovanje ne...

Poštovani posetioci, cene na našem sajtu iskazane su u dinarima. Porez je uračunat u cenu. S obzirom na to da je u pitanju internet prodaja i da se ponuda na sajtu ne ažurira u realnom vremenu, potrebno nam je vreme da proverimo dostupnost naručene robe. Komercijalista će kontaktirati s Vama posle izvršene porudžbine, nakon čega se vrše uplata i realizacija. Trudimo se da prikazani sadržaj bude proveren, da artikli imaju tačne nazive i detaljne specifikacije, a sve u cilju Vaše lakše kupovine. Ne garantujemo za potpunu tačnost sadržaja, te Vas pozivamo da nas pozovete ukoliko postoji bilo kakva dilema u vezi sa procesom kupovine.

INFOGRAF-GOTI DOO NOVI SAD © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.