5 Najboljih Projektora Po Pristupačnoj Ceni u 2022 godini

5 Najboljih Projektora Po Pristupačnoj Ceni u 2022 godini

5 Najboljih Projektora Po Pristupačnoj Ceni u 2022 godini

Primena projektora nije ograničena samo za poslovne i edukativne potrebe. 

I vi kod kuće možete iskoristiti sve prednosti koje ovaj uređaj nudi i napraviti bioskopski ugođaj, kakav vam televizor ne može obezbediti. 

Projektori danas dolaze u veoma kompaktnim dimenzijama pogodnim za držanje u bilo kakvom prostoru, pa veličina vaše sobe ili stana ne mora uopšte predstavljati problem. 

Ukoliko želite da gledate film na velikom platnu kod kuće ili vam treba video projektor za poslovne sastanke ili edukaciju, potpuno smo sigurni da ćete uz malo istraživanja i truda na tržištu uspeti da nađete idealan za sebe.

Pokušaćemo da vam olakšamo proces kupovine, pa ćemo vam istaći koji su to trenutno najbolji projektori na našem tržištu u 2022. godini. 

Projektor MAXBOX Z2 Full HD

Ukoliko ne želite da potrošite bogatsvo na video projektor, ali su vam i te kako bitne njegove karakteristike ne možete pogrešiti ako se odlučite za MAXBOX Z2 Full HD.

Ovaj projektor možete koristiti i za poslovne sastanke, edukaciju, ali i kod kuće kao projektor za filmove.

U zavisnosti od toga gde ste smestili uređaj u odnosu na platno ili zid, variraće veličina projekcije. Sigurno će vas obradovati podatak da je najveća moguća čak 200 inča. 

Ovakav prikaz neće nikoga ostaviti ravnodušnim. Ako na to dodamo i živopisne boje, kontrast koji iznosi 2000:1, maksimalnu rezoluciju 1920x1080P Full HD, jasno vam je zašto se nalazi na našoj listi.

Bez obzira da li ćete ga koristiti u tamnim ili svetlim prostorijama njegove performanse će biti dobre jer ima osvetljenost od 4 600 lumena.

Što se tiče povezivanja sa drugim uređajima, na raspolaganju su vam HDMI, VGA, AV, USB portovi i Audio output.

Ako se pitate gde možete pronaći ovaj projektor Infograf Goti je odgovor! Na našem sajtu ili u našoj prodavnici možete kupiti sve projektore koje ćemo istaći, ali i mnoge druge. 

Sigurni smo da imamo ono što vam je potrebno.

 

LG PH150G HD

Ovaj LG LED projektor spada u najprodavanije već godinama i za to postoji više razloga. 

Prvo što ćemo istaći vezano za ovaj uređaj jeste da je odnos cene i kvaliteta zaista dobar i da za novac koji ste uložili dobijate najbolje moguće specifikacije.

Lagan je (težak je svega 460g), mali i lako prenosiv.

Njega možete povezati sa laptopom, telefonom, tabletom, zvučnikom pomoću Bluetooth-a, ali i preko USB priključka. Na vama je da odaberete šta vam i u kojoj situaciji više odgovara.

Uz njega dolazi i ugrađena baterija koja može trajati 2,5 sata, pa ga možete koristiti i bez direktnog napajanja. Ovo je važna stavka vam je neophodan kada ste van kancelarije ili svog doma.

On koristi LED tehnologiju, a LED lampe će vam trajati bar 10 godina i to u situacijama kada 8 sati dnevno koristite ovaj uređaj.

Boje su prirodne i kvalitetne, rezolucija je 1280x720, a kontrast 100 000:1. 

Iako je mali, veličina projekcije je od 10 do 100 inča, što je prilično impresivno.

Na tržištu naravno imate još manje, takozvane mini projektore, ali će kod njih zajedno sa veličinom biti smanjene i neke druge performanse.

Projektor ViewSonic PA503X

ViewSonic PA503X takođe zaslužuje da se nađe na vašoj listi užih izbora kada tražite povoljne, a dobre projektore. 

Njegova nativna rezolucija iznosi 1024x768, a kvalitet boja je nešto na šta su proizvođači posebno obratili pažnju. Proizvođač posebno ističe SuperColor™ tehnologiju koju su implementirali u ovaj uređaj kako bi doživljaj korisnika bio što bolji.

U zavisnosti od distance projektora od platna možete dobiti projekciju veličine do 120 inča. 

VGA i HD portovi omogućavaju lako i efikasno povezivanje sa drugim uređajima.

Nije loše da znate da ovaj video projektor ima i SuperEco™ opciju koja vam omogućava da štedite energiju.

Zbog osvetljenosti od 3600 lumena možda nećete dobiti baš najbolji efekat u veoma osvetljenim prostorijama, ali ćete sigurno i dalje biti u mogućnosti da ga koristite u takvim prostorima bez većih problema.

Projektor BENQ MW560

Ovaj projektor spada u DLP projektore. Kako je kontrast kod DLP bolji nego kod LED projektora, sigurni smo da će ispuniti vaša očekivanja u vezi sa ovim aspektom. 

Kvalitet boje je nešto slabiji nego kod LED projektora, što i dalje ne znači da je loš.

Osvetljenje od 4000 lumena je dovoljno i za svetlije sobe, pa vam može služiti i u svrhe prezentacija u osvetljenim prostorijama, kao i za gledanje filmova u zatamljenim prostorima.

Nativna rezolucija je 1280x800.

Povezivanje sa drugim uređajima može da se vrši pomoću VGA portova.

Životni vek lampi je oko 6 000 sati, s tim što se korišćenjem SmartEco opcije može produžiti i na 10 000 sati.

EPSON EB-E01 

Epson je poznato ime u kategoriji projektora, pa je očekivano da ćete među preporukama uvek naići i na ime ovog proizvođača.

Izdvojili smo za vas EPSON EB-E01 jer za malo višu cenu u odnosu na ostale sa naše liste dobijate zaista više u smislu performansi.

EPSON EB-E01 koristi 3LCD tehnologiju prikaza, pa je projektovani video zavidnog kvaliteta, a veličina prikaza ide do 350 inča. 

Ako razmišljate dugoročno ovaj projektor je dobro rešenje za vas. Pogodan je za korišćenje i u svetlim i u tamnim uslovima, a dužina trajanja lampi je do 18 godina. 

 

Na šta obratiti pažnju pri izboru projektora?

Pre nego što donesete konačnu odluku imajte na umu sledeće činjenice:

  • Veličina prostorije je važna, pa ne vredi da kupujete projektor čiji potencijal u smislu veličine projekcije nećete moći da iskoristite.
  • Ako ćete projektor koristiti u izrazito svetlim prostorijama bolje da birate među onim koji imaju 4000 i više lumena. 
  • Za osobe koje žele lako prenosivi projektor jako su važne njegove dimenzije i težina. U tom smislu i te kako možete naići na dobre mini projektore, samo pri konačnom izboru ne zaboravite da gledate i te parametre.
  • Za najbolji doživljaj će vam biti potrebno i platno. Ako ste već spremni da uložite svoj novac u projektor, izdvojte jedan deo i za platno. 

Platno može biti fiksirano na zid, a možete ga kupiti i uz prenosivi stalak, kako vam više odgovara, ali je bitno da napomenemo da ništa od obećanih performansi proizvođači ne mogu da garantuju ako ne koristite i platno uz uređaj. 

Beli zid može biti korektno, ali ne i sjajno rešenje, imajte to na umu.

  • Skuplje nije uvek bolje! Uvek iščitajte specifikacije projektora, kada to uradite videćete da veoma često cenu nekog povećava marka i da za isti novac možete pronaći projektor boljih performansi kod manje poznatih proizvođača ili kod poznatih čije ime nije sinonim baš za projektore.
  • Pogledajte recenzije kupaca, jer i tu možete naići na neku interesantnu činjenicu koja će doneti prevagu u korist određenog uređaja.
  • Razmislite o mestu gde ćete držati projektor. Idealno je ako će on biti stacioniran na jednom mestu, tada ga možete trajno pričvrstiti na odgovarajući držač i svaki put kada ga uključite sve ći biti odmah spremno za prezentaciju ili film. 

Ako niste u mogućnosti da uradite tako nešto i ako ćete ga prenositi iz kancelarije u kancelariju razmislite i o pokretnom stalku kako bi transport bio najlakši.

Naravno, dobro rešenje mogu biti i mini projektori koje bukvalno možete staviti u manju torbu i nositi svuda za sobom.

 

Nadamo se da ste uvideli da je danas prilično jednostavno pronaći projektor za apsolutno sve potrebe. Oni odavno nisu kabasti, teški uređaji komplikovani za korišćenje i prenošenje. Sada ako ne želite da koristite kablove, možete naći i bežične. Ne morate se više povezivati samo sa kompjuterom, danas su i tableti i telefoni takođe potencijalno kompatibilni uređaji.

Najvažnije je da znate šta želite od projektora, a ako vam je teško da napravite sami konačan izbor, obratite se nama! Rado ćemo vam pomoći da pronađete ono što ste zamislili.

Registrujte se

Zato što zajedno možemo sve!

Još tekstova..

Da li ste znali?

Da li ste znali da, prema istraživanju Republičkog zavoda za statistiku, u Republici Srbiji čak 100% preduzeća koristi internet u...

Konfiguracija Računara: Kako odabrati pravu?

Kupovina računara je postala pravi izazov! Broj proizvođača i to onih kojima možete verovati nije mali, kao što ni njihova...

Kako odabrati monitor za kompjuter po Vašoj meri?

Kupovina delova za kompjuter iz godine u godinu postaje sve komplikovaniji zadatak zbog zaista širokog izbora proizvoda. U tom...

Grafičke Kartice: Odličan izbor GPU za rudarenje

Rudarenje kriptovaluta je i dalje popularno i isplativo, ako se tome pristupi promišljeno i proračunato! Dakle, u majnovanje ne...

Poštovani posetioci, cene na našem sajtu iskazane su u dinarima. Porez je uračunat u cenu. S obzirom na to da je u pitanju internet prodaja i da se ponuda na sajtu ne ažurira u realnom vremenu, potrebno nam je vreme da proverimo dostupnost naručene robe. Komercijalista će kontaktirati s Vama posle izvršene porudžbine, nakon čega se vrše uplata i realizacija. Trudimo se da prikazani sadržaj bude proveren, da artikli imaju tačne nazive i detaljne specifikacije, a sve u cilju Vaše lakše kupovine. Ne garantujemo za potpunu tačnost sadržaja, te Vas pozivamo da nas pozovete ukoliko postoji bilo kakva dilema u vezi sa procesom kupovine.

INFOGRAF-GOTI DOO NOVI SAD © 2024. Sva prava zadržana. - Izrada internet prodavnice - Selltico.